L’AMNISTIA ES COSA DE TOTS (II)

La repressió és un dels elements claus per entendre com un sistema econòmic que beneficia a la  minoria de la població i condemna a la misèria a la gran majoria es manté en peu. Al llarg de la història recent, hem vist com el capitalisme combatia qualsevol possible alternativa que es proposès al seu model a base de mentides, assassinats, tortures, violacions i tots els horrors que ens poguem imaginar.

 

Com sabem, l’Estat espanyol no és una excepció. Per posar només dos exemples: El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha condemnat vuit vegades a Espanya per no investigar denúnices de tortures; l’ex ministre de l’interior del PSOE José Barrionuevo va ser condemnat per la seva participació en la creació dels GAL (grups feixistes parapolicials culpables de centenars d’assassinats) a deu anys de presó, però només hi va passar tres mesos.

 

Aquests casos ja apunten que Espanya té un nivell repressiu molt més alt que molts altres països, però existeix una diferència encara més substancial: mentre que les democràcies capitalistes reprimeixen amb duresa els reductes més combatius del moviment popular, l’Estat espanyol reprimeix qualsevol reivindicació democràtica com el dret a l’avortament, la memòria històrica antifranquista o el dret a l’autodeterminació dels pobles.

 

Aquesta situació ens obliga a ser conscients que la lluita per l’amnistia, a l’Estat espanyol, és cosa de tothom, ja que qualsevol de nosaltres pot veure com li cau el pes de la repressió per exigir qualsevol reivindicació democràtica. No només hi ha amenaça per aquells que decideixen utilitzar els mètodes més combatius de lluita, hi ha repressió per qualsevol que aixequi la veu: fer una representació de titelles (cas titiriteros), ser independentista (cas Joan Coma, entre molts d’altres), fer acudits sobre feixistes (cas Cassandra, entre molts d’altres), acusar la Conferència Episcopal de masclista (cas de la processó del “coño insumiso”) o cobrir periodísticament una manifestació (cas Boro LH) són llibertats que el poble no té. Al “nostre” Estat les llibertats més bàsiques es troben greument mutilades i nombrosos casos així ho proven.

 

Per tant: l’amnistia és cosa de tots. Llibertat presos polítics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s