Sobre les Jornades

El nucli impulsor d’aquestes Jornades som l’Assemblea de Joves de Nou Barris – La Miliciana, l’Assemblea de Joves del Guinardó – La Rutlla, l’Assemblea de Joves Independentistes de Sants, el col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes RESCAT, el Comitè  per un Socors Roig Internacional- Catalunya, i COS Barcelonès.

Creiem que la lluita pels presos polítics està avui segmentada per casos concrets i que si tots els grups treballéssim conjuntament en la reivindicació de l’amnistia, la nostra força es multiplicaria. Per això aspirem a donar una continuïtat més enllà d’aquestes Jornades, que també han de servir per visualitzar la realitat de les presons.

Volem que les Jornades siguin un lloc de trobada i debat per a tots els antifeixistes solidaris amb els presos polítics. Encara més, veiem la necessitat d’eixamplar la lluita per l’amnistia al conjunt de sectors de la societat. És cosa de tots, perquè la repressió ens persegueix a tots. No fa diferència entre militants de diverses ideologies o moviments polítics (criminalització de la dissidència política i ideològica) com entre treballadors, estudiants, desnonats, aturats, emigrants… sectors en lluita que defensen els drets dels més desvalguts, afectats cada cop més per les restriccions i empobriment de les condicions de vida a que ens sotmet el sistema capitalista i l’eliminació de les llibertats.

La repressió fa encara més visibles aquestes condicions de desigualtat i indefensió. Els presos i represaliats són una punta de llança d’aquestes lluites socials. Per això són aïllats, dispersats el més lluny possible i criminalitzats. Tracten d’ocultar-los, de silenciar la seva veu. Per tractar de controlar el descontentament social s’han endurit les penes, no solament les condemnes de presó, també l’aplicació de grans multes que suposen l’ofegament econòmic dels condemnats i dels col•lectius solidaris. El nombre de treballadors i de membres de col•lectius populars que han estat jutjats i condemnats creix dia a dia. Les lleis antiterroristes són aplicades indiscriminadament amb duresa en qualsevol mobilització social per tractar d’aïllar les lluites i es criminalitza i persegueix la solidaritat. De tot això volem parlar. I discutir com acumular forces, experiències i coordinar millor les nostres lluites.

No pot haver-hi llibertat ni justícia quan el poble té presos polítics. La lluita per l’amnistia és una qüestió fonamental en una societat que es consideri democràtica. Per tot això, volem convidar a tots els col•lectius solidaris i antirepressius, col·lectius antifeixistes, col·lectius socials, sectors en lluita… perquè acudiu i participeu activament en les Jornades per l’Amnistia.

L’acte central de la Jornada i debat del dia 13 (hi haurà abans un dinar popular i posteriorment al debat un concert) comptarà amb una Mesa amb representants de col·lectius que fa temps vénen reivindicant l’exigència de l’amnistia i representen a diferents sectors del moviment popular: el Movimiento Pro Amnistía y Contra la Represión (Euskal Herria), Madres contra la Represión, el col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes RESCAT i els Comitès per un Socors Roig Internacional. Considerem important i pretenem que la Jornada compti també amb la presència dels diversos i nombrosos casos repressius presents a casa nostra, que enriqueixin el debat i visualitzin la realitat que se’ns amaga. Coneix les activitats de les Jornades.

Us demanem als diferents col·lectius antifeixistes, grups antirepressius i plataformes solidàries, grups de joves, ateneus i casals, etc de participar en la Jornada ajudant-nos en  la difusió d’aquestes, col·laborant en la seva promoció d’aquí al maig, i en la seva organització. Poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Salutacions solidàries. Amnistia total!

ninocomunista

Comissió organitzadora Jornades per l’Amnistia

Anuncis